Friday, March 23, 2007

faydalı bir seomoz videosu

adamın önemle vurguladığı konu: içeriklerin bölümleri sınırlarında kalması yani her yazı farklı bölümde olcak bunlar birbirine girmeyecek elden geldiğince ve bu sayede googlebot un kafa karışmayacak. ve diyelimki öle karma bölümleriniz varsa bunlarıda robot.txt ile googlebot dan uzak tutun adamın aklı karışmasın bu sayede daha güzel indexlenin derli toplu olsun google ınız.

Friday, March 2, 2007

SEO sınıfı açtılar bu iş iyice ciddiye alındı demek

SEO aslında bir alt kültürdür. özünde bir kaynak veya bilgi barındırmaz. yani bir kitap okuyup ben SEO yum demek mümkün değil veya okullarda bölümleri yokdur. ama sonuçda internet büyüdükçe yayıldıkça insanlar internete koydukları şeylerin doru düzgün bulunabilmesini ve kullanılmasını ister. düşünün hepsiburada.com kocaman site hiç tv reklamı vermemiş olsa nası duycaz yada ntvmsnbc. dünya kadar reklam verdiler isim yapabilmek için.

bu örnekler büyüklerdi ya küçükler napıcak. sonuçda herkez doğan grubu veya büyük bir holding üyesi değil.işde onlar bu işin inceliklerini öğrencek. bu sitede onu amaçlıo. büyüklerede katılabilecekleri seminerler falan yapacaklar.

en altta sitede jeremy i gördüm 10 numara adamdır keşke bende gidip dinleyebilsem.

Sunday, February 18, 2007

Google Webmaster Tools

google ın bu toolu analytics den geride kalıo. bugün basit bir sitemin analytics sonuçlarında bazı aramalar sonucu çıktığını gördüm ama webmaster tools dan bakdığımda query stats bölümünde görünmüyor o keywordler ne garip.

Tuesday, February 6, 2007

google webmaster ve backlinks in eklenmesi

bu bize ne sağlıyor aslında ne derece backlinklendiğimizi google webmaster tools dan görmeyiki bu iyi bişe google da nerdeyiz anlıoz.

What are external links?

bizim sitemize dışardan verilen linkleri gösterir.

What are internal links?

kendi domainimizden kendimize verdiğimiz linklerdir.

zaten bugünlerde yeni siteleri verify edemi sistemde vardı bi pislik buymuç :D

Thursday, January 18, 2007

SEO nedir önce onu anlatam

seo search engine optimization demekdir ve arama motoru için sitenizi algilanabilir yapmak anlamına gelir.